Към края на миналата година попаднах на един сайт за “играчки” с дистанционно управление и се зачетох. Всичко запозна от това, че ми се искаше да си направя нещо. Без значение какво, просто от няколко години много ми харесва да си правя разни неща като усилватели, колонки, контролери, шкаф за аквариум и т.н.. Та като попаднах на този сайт ми направи впечатление, че доста хора си правят самолетчета и ходят да си ги хвърчат. Така започнах да чета повечко и реших да се пробвам. За мое щастие, най-ниските модели дистанционни и самолети са доста евтини та не се охарчих много.

Преди да мога да летя истинско самолетче, ми препоръчаха да се упражнявам малко на симулатор, за да свикна с посоките когато самолета идва към мен или се отдалечава. Взех си някакъв китайски контролер за 20 кинта и започнах да си хвърча. Голям кеф :). След няколко сесии реших, че това ще ми е интересно да го правя, а и си търсех хоби, което да ме изкара извън къщи, защото всичките ми хобита са в затворени помещения.

На същия сайт следях форума за втора ръка техника и не след дълго се сдобих с малка реплика на Северна Америка Т-28 “Троян”:
Т-28

Към него си взех пак използван Спектрум DX6i контролер:
DX6i

И ако щете ми вярвайте, от тогава (ноември) до сега не е имало нито един топъл уйкенд без вятър за да мога да го изкарам и да го тествам! Аман от зима!

И в общи линии е това. В очакване съм на малко по-пролетно и лятно време (пустата Америка тая година се счупи да е студено, да вали и да духа) а от време на време пускам симулатора да си побръмча на мониторчето.

Още по темата (сигурно за първото ми разбиване в земята) като се оправи най-накрая времето.